Mládež 14. 4. 2024

Stříbro pro B-tým starších žáků

Na velikonoční neděli přijal B-tým pod vedením Filipa Štibrana pozvání HC Draci Bílina na turnaj starších žáků. Turnaj se odehrál ve formátu 2x 20minut čistého času s bodovým ohodnocením každé poloviny utkání zvlášť. Dalšími hosty byl švédský tým Skogsbo SK a HC Rebel Nejdek.

Hned v prvním zápase narazili naši hráči na pořadatelský klub, který postavil velmi silný tým s nejvyššími ambicemi. Našim se rozhodně vyplatil předturnajový trénink svolaný na předcházející večer. Na domácích byla znát nerozehranost. Třebaže měli šance, nepodařilo se jim v první polovině zápasu skórovat a ztratili první a poslední bod za celou cestu turnajem právě za bezbrankovou remízu s námi. V druhé polovině se již jejich kvalita prosadila. 4:2

Slabší chvilku si vybrali naši borci v první půlce proti švédskému týmu. Třebaže měli převahu, několik málo chyb stačilo, aby dovolili Švédům vsítit dva góly. Přestávková promluva trenéra zabrala a druhá polovina již jednoznačně patřila nám. Do tabulky jsme brali dva body za vítězství 4:1.
Do posledního zápasu proti Rebelům z Nejdku jsme vstupovali s tím, že šanci na medaili máme ve svých rukou a šli si pro ni. Prvním krokem byla výhra v první polovině 2:0. Ve druhé se sice podařilo Nejdeckým jít do jednobrankového vedení, ale my si šli trpělivě a poctivě za vítězstvím. Utkání jsme obrátili a zvítězili 2:1.
Naše „Béčko“ ušlo za celou sezónu velký kus hokejové cesty a stříbrná medaile je jednou z odměn za celoroční práci. Letos však ještě nekončíme a finálem sezóny je právě probíhající 3-denní turnaj v Roudnici.