1. dubna 1. 4. 2024

Extraliga v Kralupech? Českému miliardáři učaroval kralupský hokej, dohoda je na spadnutí

Začalo to ve Vrchlabí, pokračuje v Pardubicích, a s hokejovými aktivitami bude s největší pravděpodobností pokračovat i u Vltavy. Se sílící pozicí mezi nejbohatšími Čechy podnikateli Petru Dědkovi roste chuť a plánuje obohatit svůj životopis o další hokejový projekt, tentokráte v Kralupech nad Vltavou.

V roce 2020 dostal finanční injekcí hokejové Pardubice z chvostu extraligové tabulky a letos s nimi kráčí za dalším titulem, prvním pardubickým po dvanáctileté odmlce. Kromě toho plánuje v devátém největším českém městě postavil multifunkční arénu pro 15 tisíc lidí. Ale co dál? Po splnění jednoho hokejového snu by mohlo přijít uspokojení a to není nic pro Dědkovu podnikavou duši. Tak se shodou náhod zrodil plán dostat na extraligovou mapu hokejové Kralupy, které by se tak staly nejmenším městem v české nejvyšší soutěži.

Vše začalo už koncem září, když do Kralup v rámci druhého ligového kola zavítal pro první ligové body HC Stadion Vrchlabí. Tým, se kterým už sice Petr Dědek dávno ukončil spolupráci a tím ho poslal do třetí nejvyšší soutěže, ale také tým, který bude mít v jeho srdci jako srdci vrchlabského rodáka navždy své místo. A protože to měl do Kralup blíž, než do Vítkovic, kde ten večer hrály jeho Pardubice, vyrazil do našeho města zafandit svému rodnému Vrchlabí. Co ovšem návštěva způsobí, si jistě ani on sám v těch nejbláznivějších snech nepředstavoval.

Skvělá atmosféra, atraktivní bojovný hokej, ale hlavně ta vůně klobás, které pan Kadlec sotva zvládal otáčet, jak šly na odbyt. Sotva Petr Dědek otevřel vstupní dveře do zimního stadionu, už po vstupu poznal, že tady je něco jinak, než jinde, a že to rozhodně bude chtít znovu. A to ještě klobásky pana Kadlece ani neochutnal. Co si však hráči při vhazování u stánku s občerstvením musí s využitím veškeré vůle odepřít, k tomu měl podnikatel zcela volnou cestu. Diváci nalepení na plexiskle, hltající jednu kralupskou šanci za druhou proti ještě nedávno prvoligovému Vrchlabí, uvolnili muži v modrém saku poslední obsazené místo u pokladny a pan Dědek neodolal. "Mnohem lepší než v Litvínově," měl okamžitě jasno a rovnou si k točené Plzni objednal klobásu jednu další.

Po kvalitním posilnění se Dědek přesunul na tribunu a věnoval se hokeji. Průniky Ondry Hampla, kličky Tomáše Soukupa, nebo vikýře Davida Bradáčka, Dědek nestačil žasnout. Kralupská atmosféra ho natolik uchvátila, že se v jednu dobu přistihl, jak už nefandí Vrchlabí, ale s kotlem skanduje domácí chorály. Když pak na dálku inkasoval polibek po vstřelené brance od nejlepšího střelce týmu Venci Zídka, od stejného muže, co kdysi bodoval i za jeho Pardubice, byla ruka v rukávě a Dědek začal s klubovým vedením spřádat plány.

Slovo dalo slovo a dnes 1. dubna můžeme konečně s klidným svědomím říci, že dohoda je téměř uzavřena. Jelikož navíc současný kralupský zimní stadion extraligovým podmínkám zcela nevyhovuje, počítá se ve smělých plánech do budoucna kromě extraligy v Kralupech rovněž s výstavbou nové multifunkční arény s dostatečnou kapacitou pro celý mělnický region, která by měla nahradit nejen zimní stadion, ale i dosavadní kralupské kulturní centrum. Už nyní o sobě jako o prvním zájemci dala vědět Kozelkova trojka, která by do nových prostor ráda přesunula svůj Čaj o páté.

Přese všechnu euforii ovšem manažer týmu Martin Hampl mírně krotí emoce: "Chceme si to všechno vybojovat sportovní cestou!" Není tedy zcela jisté, kdy se postup podaří vybojovat a zda vůbec. Co ale můžeme s čistým svědomím dopředu říci, že pro něj na ledě rozhodně odvedeme maximum. Více bychom mohli vědět už na příštího apríla.